Robotikáról, robotokról egy ember szemével

Robotika.info

WRO 2017 Costa Rica

2017. január 17. - robotika.info

Január 15.-én kiírták a 2017-es WRO verseny feladatait!

Ebben az évben a fő gondolat a robotok szerepe a fenntarthatóságban - Sustainabots: Robots for sustainability. A nemzetközi verseny helyszine Costa Rica, időpontja 2017 november. A versennyel kapcsolatos hivatalos információk a szervezők weboldalán olvasható www.wro2017.org

A Regular kategóriában három korcsoport versenyez. Az Elementary korcsoport (felső korhatár 12 év) feladata a fenntartható turizmus - Sustainable Tourism - témájára épül. A Junior korcsoport (13 - 15 évesek) a "szén semlegesség" - Carbon Neutrality, míg a Senior korcsoport (16 - 19 évesek) a megújuló és tiszta energia - Renewable and Clean Energy - köré épített feladatot oldanak meg.

Az Open Category (Magyarországon ebben a kategóriában nem szerveznek kvalifikációs versenyt) feladata bemutatni a robotok alkalmazhatóságát a következő területeken: - megfizethető és tiszta energia, fenntartható városok és közösségek, éghajlat változás 

A WRO Football (Magyarországon ebben a kategóriában nem szerveznek kvalifikációs versenyt) a klasszikus foci robotokkal megvalósítva.

Az Advenced Robotic Challenge kategóriában (17 - 25 évesek) egy ikonikus számítógépes játék a Tetris® robotos változatát kell megépíteni és programozni.

Hivatalos feladatkiírások (angol)

Regular  Elementary

Regular Junior

Regular Senior

Advenced Robotic Challenge

Magyarországon az Edutus Főiskola a WRO hivatalos versenyszervezője.

A kvalifikációs verseny időpontja 2017. június 2 - 3 Tatabánya

 

A bejegyzés trackback címe:

https://robotikainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1112132319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása