Robotikáról, robotokról egy ember szemével

Robotika.info

Puli a Holdon!

Hogy kerül egy magyar kutya a Holdra?

2016. szeptember 05. - robotika.info

Hír: Az Astrobotic nevű amerikai vállalat leszállóegységén foglalt helyet holdutazásához a Puli Space magyar űrprojekt – írja az MTI. Ők a harmadik csapat a Peregrine nevű leszállóegységen, amelyen a Google Lunar XPRIZE (GLXP) nevű verseny részeként indulnak a Holdra. (Index)

A Puli Space projektnek több célja van. A tudományos gondolkodásmód és a műszaki/természettudományos pálya népszerűsítése mellett legfőbb céljuk új technológiák kifejlesztése a jövőbeni Holdutazások elősegítése céljából.

Ennek első lépéseként neveztek a 2007 szeptember 13.-án kiírt Google Lunar X Prize versenyre. (Szervező: X Prize Alapítvány; szponzor: Google) A 30 millió dollár összdíjazású kihívás magán-finanszírozású űrkutató csapatoknak szól. Feladat a sikeres indítás, leszállás, majd legalább 500 méter megtétele a Holdon egy robottal, amely képeket és egyéb adatokat küld vissza a Földre illetve külön díjért eljutni az előző Holdmissziók helyszíneire.

2007 óta 16 ország 29 csapata regisztrált, mára 13 országból 16 csapat maradt. Európából 3 ország: Németország, Olaszország mellett a Magyarországot a Puli Space képviseli. 

A feladatot 2017 év végéig kell teljesíteni. A csapat a szerződéskötéssel megtette a következő lépést a sikerhez vezető úton!

Linkek:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://robotikainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr3511679291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása